Atalay: Aralık sonuna kadar 81 ilde mobeseye geçilmiş olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2010 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Antalya'nın Kemer ilçesinde kurulan Kent Güvenlik Sistemi (mobese)'nin açılışını yaptı. Bakan Atalay, aralık ayı sonunda 81 ilin tamamında sistemin kurulmuş olacağını söyledi.

Bakan Beşir Atalay, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ile birlikte Liman Caddesi üzerindeki Kemer Polis Merkez Amirliği'ne geldi. Atalay ve beraberindekiler burada Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Alt Yapı İşletme Birliği (GATAB) tarafından yaptırılan mobese sisteminin açılış törenine katıldı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'de ilk kez bir ilçede mobese sisteminin açılışına katıldığını söyledi. Türkiye'de mobesesiz il kalmayacağını belirten Bakan Atalay, "Birkaç il kaldı. Aralık ayı bitmeden 81 ilin mobese sistemini açacağız. Bartın'la son il tamamlanmış olacak." dedi.

Bakanlık görevine başladığında sadece İstanbul'da olan mobesenin illerin dışında turizm merkezleri başta olmak üzere büyük ilçelere de kurulacağını ifade eden Atalay, "Diğer illerde ve 38-40 civarındaki ilçeye emniyet bütçesi, özel idare bütçesi, ticaret odalarının katkılarıyla yapıldı, ama kemere biz hiç katkı vermedik. GATAB kendisi yaptı. Bu ilk örnek oluyor. Açılışında bizzat bulunmayı arzu ettim." diye konuştu.

Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu ve Avrupa'nın en güvenli şehirlerine sahip olduğunu kaydeden Atalay, "Asayiş şu anda ülkemizde çok iyi. Özellikle turizm bölgelerimizde güvenlik konusunda çok hassasız, adeta tir tir titriyoruz. Turizm bölgelerimizde ve kentlerimizde insanları caydırıcı en küçük bir olumsuzluk olmasın diye büyük gayret sarf ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Atalay, acil çağrı numaralarının bir araya toplandığı ve pilot olarak ilk kez Antalya'da başlatılan 112 Acil Çağrı Merkezi uygulamasının 2011'den itibaren yaygınlaştırılacağını da sözlerine ekledi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kemer gibi dünya turizminin önemli merkezleri arasında yer alan bir bölgeyi çağdaş teknolojiyle korunmanın önemli olduğunu ifade etti. altıparmak, "Güvenlik bizim için fevkalade önemli. Güvenli olmayan yerde turizmin olması çok zor ve sıkıntılı olacaktır. Sokaklarda rahat gezilemiyorsa orada turizm yapmak zordur. Çağdaş teknolojinin ürünü olarak mobese gerçekleştirilmiş oldu."

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal da son 3 yılda mobesenin Türkiye geneline yaygınlaştırılmasında önemli mesafe kat edildiğini, 81 ilin yanısıra 38 ilçede de mobese sisteminin tamamlandığını dile getirdi.

GATAB Başkanı Yusuf Üras, turizmin sadece faaliyet alanlarını oluşturan alt yapı ve tanıtımdan ibaret olmadığına işaret etti. Üras, "Güvenlik önemli bir unsur. Emniyet güçleri bugüne kadar hiç zafiyet göstermeden Kemer turizmine hizmet vermiştir. Dünyanın kullandığı teknolojinin Kemer'de olması gerekirdi." dedi.

MOBESE 91 KAMERAYLA HİZMET VERECEK

Kemer'e kurulan mobese yaklaşık 2 milyon liraya mal oldu. 13 Haziran'da ihalesi tamamlanan sistem 4 ayda tamamlandı. Aselsan tarafından kurulan sistemde 91 kamera bulunuyor. Kameraların 51'i sabit, 30'u hareketli. 10 adet de plaka tanıma özelliği bulunan kamera yer alıyor. Kemer ilçe merkezinin cadde ve sokaklarının yanı sıra şehrin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alacak olan sistem zamanla bölgenin geneline yayılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber